Belangrijke hoogtepunten:

  • PayPal en Venmo willen de komende maanden crypto kopen en verkopen.
  • Het nieuws werd gemeld door CoinDesk, die sprak met 3 bronnen
  • Het is onduidelijk welke crypto activa de twee platformen van plan zijn te ondersteunen…

PayPal en Venmo zijn naar verluidt in crypto aan het geraken.

Betalingsgigant PayPal is van plan om cryptocurrency aankopen aan te bieden aan zijn klanten, volgens een nieuw rapport van crypto news outlet CoinDesk.

Volgens de bronnen van de publicatie is het bedrijf van plan om gebruikers de mogelijkheid te geven om rechtstreeks cryptocurrency te kopen en te verkopen via PayPal en Venmo. Een van de bronnen gaf ook aan dat gebruikers hun crypto na aankoop ook kunnen opslaan:

„Ze zullen een soort van ingebouwde portemonnee functionaliteit hebben, zodat je het daar kunt opslaan.“

PayPal wil in de komende drie maanden of misschien zelfs eerder, een van de genoemde bronnen, zijn crypto koopfunctie vrijgeven. Het bedrijf zou werken met cryptocurrency uitwisselingen om voldoende liquiditeit te verzekeren, met Coinbase en Bitstamp worden genoemd als mogelijke opties door de bronnen. Het is onduidelijk welke cryptocurrencies PayPal aan zijn klanten zal aanbieden als het bedrijf inderdaad van plan is om door te gaan met het gekletste crypto-plan.

PayPal rekruteert talent met vaardigheden die verband houden met crypto.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat PayPal momenteel talent rekruteert met vaardigheden op het gebied van cryptografie en cryptocurrency. Het bedrijf neemt een „Technical Lead – Crypto Engineer“ aan om samen te werken met het in Chennai gevestigde Crypto Engineering Team van het bedrijf. Enkele van de vaardigheden die nodig zijn voor deze functie zijn kennis van asymmetrische cryptografie, cryptografische bibliotheken en de C++ programmeertaal.

Daarnaast is PayPal ook op zoek naar een onderzoeksingenieur voor blokkades, die met een groep binnen het Strategic Enablement Team van het bedrijf zal samenwerken om „expertise en meningen over opkomende blokkettechnologieën en hun potentiële gebruik binnen PayPal“ te verzamelen.

Hoewel het betreden van de cryptoketenruimte door PayPal een grote stimulans zou kunnen zijn voor de hele industrie, zou PayPal niet de eerste reguliere betaalapplicaties zijn die cryptoketenaankopen aanbieden.

Hun concurrent Cash App, die wordt geëxploiteerd door Square, biedt sinds 2018 Bitcoin-aankopen aan. Hoewel de winst nog steeds laag is in vergelijking met de andere diensten van de app, ziet Cash App aanzienlijke inkomsten uit Bitcoin – in Q1 2020 genereerde de app $306 miljoen aan inkomsten en $7 miljoen aan winst uit haar Bitcoin-diensten.